ایروان پایتخت کشور همسایه یعنی ارمنستان است. این شهر زیباییهای چشمگیر و فوقالعادهای دارد که دیدگان را محو خود میکند. بنابراین اکثر گردشگران ایرانی تمایل دارند که به این شهر زیبا سفر کنند و از زیباییهای آن لذت ببرند. اما از چگونگی سفر زمینی به ایروان و جزئیات آن اطلاع ندارند. از اینرو رو بر آن شدیم تا در این مطلب راهنمای کامل سفر زمینی به ایروان را با شما به اشتراک بگذاریم.
با توجه به قرارداد بین ایران و ارمنستان، اتباع دو کشور نیازی به دریافت ویزا برای تردد ندارند و مردم هر دو کشور میتوانند ۹۰ روز بدون ویزا در کشور مقصد اقامت داشته باشند. بنابراین شما مسافران عزیز میتوانید بدون اخذ ویزا از مرز عبور کنید و به ایروان سفر کنید.
هرچند برای سفر به ایروان نیازی به اخذ ویزا نیست. اما گرفتن گذرنامه الزامی است.
برای اخذ گذرنامه باید با در دست داشتن مدارک لازم به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و نسبت به اخذ گذرنامه اقدام کنید. مدارک لازم جهت اخذ گذرنامه در سایت پلیس +۱۰ نوشته شده است.
با مرزجعه به دفتر پلیس +۱۰ باید فرمهایی را پر کنید و مراحل اخذ گذرنامه را طی کنید. اکنون فقط باید چند روزی منتظر بمانید تا گذرنامه از طریق پست برایتان ارسال شود.
اگر شما از قبل گذرنامه دریافت کردهاید، تاریخ انقضای گذرنامهتان را چک کنید. برای خروج از کشور باید حداقل ۶ ماه از تاریخ انقضای گذرنامهتان باقی مانده باشد. در غیر این صورت اجازه خروج از کشور را نخواهید داشت.
حالا که گذرنامه خود را دریافت کردید و نیازی به اخذ ویزا هم نیست، پس زمان آن فرا رسیده است که بلیط اتوبوس ایروان را خریداری کنید.
افرادی که قصد دارند با اتوبوس به ایروان سفر کنند، به راحتی میتوانند بلیط خود را از سامانه سفر ۷۲۴ به صورت آنلاین تهیه کنند. با وجود این سامانه دیگر نیازی نیست که به شرکتهای مسافربری مراجعه کنید و وقت و انرژی خود را هدر دهید. تنها کافی است گوشی خود را بردارید و آدرس سامانه سفر ۷۲۴ را در مرورگرتان وارد کنید.
در صفحه اصلی این سامانه و ابتدای آن فیلدهایی مربوط به مبدا و مقصد حرکت وجود دارد. در فیلد مربوط به شهر مبدا تهران و در فیلد مربوط به شهر مقصد ایروان را وارد کنید. سپس تاریخ مورد نظر خود برای حرکت را انتخاب کنید و بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.
همانطور که میدانید هر مسافری که قصد خروج از کشور را دارد باید مبلغی را به عنوان عوارض خروج از کشور پرداخت کند. این مبلغ برای اولین بار خروج از کشور در یک سال ۲۲۰۰۰۰ تومان، برای بار دوم ۳۳۰۰۰۰ تومان و بار سوم ۴۴۰۰۰۰ تومان میباشد. مسافران عزیز میتوانند به سه روش این عوارض را پرداخت کنند.
تنها نکتهای که در این خصوص باید آن را مد نظر داشته باشید، تعداد دفعاتی است که از مرز عبور میکنید. چرا که همانطور که گفته شد، در هر بار خروج از کشور مبلغ معینی پرداخت میشود. در این بین اگر فردی برای بار دوم است که قصد خروج از کشور را دارد اما عوارض بار اول را پرداخت کرده باشد، در مرز با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین در پرداخت عوارض خروج از کشور خود دقت لازم را داشته باشید.
بهترین روش این است که قبل از آغاز سفرتان عوارض خروج از کشور خود را پرداخت کنید تا بتوانید به آسانی و بدون هیچ دغدغهای از مرز رد عبور کنید.
درحال حاضر فقط از شهر تهران و تبریز سرویسهای مستقیم به ایروانِ ارمنستان وجود دارد. بنابراین برای سفر زمینی به ایروان در ابتدا باید به یکی از این شهرها سفر کنید و از آنجا به ایروان بروید.
اتوبوس تهران – ایروان پس ار عبور از شهر تبریز به جلفا می رسد که مرز ایران و ارمنستان است. در مسیر سفر به ایروان پس از جلفا شهر سیه رود و پس از آن نوردوز قرار دارد که آخرین شهر ایران در مرز ارمنستان است.
پس از عبور از مرز مهمترین شهرهایی از ارمنستان که تا ایروان در مسیر قرار دارند عبارتند از: مغری، کاپان، گوریس.
همانطور که گفته شد، سفر زمینی به ایروان از دو شهر تهران و تبریز امکانپذیر است. مسیر رسیدن اتوبوس از هر دو شهر به ایروان یکی است. تنها تفاوت این دو مسیر در مسافتی است که اتوبوس از تهران تا تبریز طی میکند. پس از آن اتوبوس باید به سمت جلفا حرکت کند که در ۱۳۰ کیلومتری تبریز است. در نزدیکی جلفا شهرستانی به نام سیهرود قرار دارد که تنها ۵۸ کیلومتر با جلفا فاصله دارد. مرز مشترک ایران و ارمنستان در منطقهای واقع شده است که نوردوز نام دارد.
فاصله میان شهر تهران تا نوردوز حدود ۸۲۰ کیلومتر است. از تبریز تا مرز نوردوز نیز حدود ۲۰۰ کیلومتر است که ۲ ساعت و نیم طول میکشد تا اتوبوس از تبریز به مرز نوردوز برسد.
اتوبوس از مبدا حرکت خود را به سمت مرز نوردوز آغاز میکند. پس رسیدن اتوبوس به مرز، باید بارها و مسافران حاضر در اتوبوس بازرسی شوند. برای این منظور کلیه مسافران باید از اتوبوس پیاده شوند و به سمت ساختمان گمرک بروند. البته در این بین اتوبوس نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
از نکاتی که باید قبل از حرکت به آن توجه داشته باشید، وسایل و اقلامی است که آنها را با خود حمل میکنید. مهمترین کاری که در مرز انجام میشود، بررسی وسایل و بارهای مسافران است. در این بین نباید میان این وسایل اقلام ممنوعهای همانند سیگار، دارو، کالای خارجی به ارزش بیش از ۸۰ دلار، مواد مخدر و از این قبیل موارد وجود داشته باشد. چرا که در صورت مشاهده این اقلام، مامورین گمرک آنها را توقیف میکنند.
دومین نکته مهمی که باید به آن توجه کنید وزن بار مجاز برای هر مسافر است. توجه داشته باشید که هر فرد مجاز است که تا سقف ۲۰ کیلوگرم بار را به صورت رایگان با خود حمل کند. اما اگر وزن بار بیشتر از این حد شد، مسافر باید با راننده خود توافق کند و به ازای هر کیلو بار اضافی مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کند. البته توجه داشته باشید که در این حالت نیز هر مسافر حق دارد که تا سقف ۴۰ کیلوگرم بار با خود حمل کند. اگر این بار بیش از ۴۰ کیلوگرم شد، بار اضافی غیرمجاز تلقی شده و مسافر حق خروج آن از ایران را ندارد.
ممکن است افراد بیاطلاع از این نکات اقلام ممنوعهای را به همراه داشته باشند و یا وزن بارشان بیش از حد مجاز باشد. در نتیجه احتمال دارد این مسافران مجبور شوند مدتی را در مرز سپری کنند. در این حالت اتوبوس موظف است تا مدت زمان معینی منتظر مسافر خود بماند تا مشکلش حل و فصل شود. اما اگر مدت زمان حضور مسافر در مرز به درازا بکشد، راننده اتوبوس مجبور است که به مسیر خود ادامه دهد تا در زمان مقرر به مقصد نهایی خود برسد.
بنابراین بهتر است قبل از حرکت از تمامی نکات ریز و درشت ضروری که سفرهای خارجی باید رعایت شوند، اطلاع پیدا کنید تا سفری خوب و بدون دغدغهای را تجربه کنید.
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله! اتوبوس نیز از مرز عبور میکند. بنابراین با همان اتوبوسی که از مبدا شروع به حرکت کردهاید، پس از عبور از مرز به سمت ایروان حرکت خواهید کرد.
فاصله شهر تهران تا ایروان ۱۱۴۸ کیلومتر است. این مسیر را در شرایط عادی میتوان در ۲۲ ساعت طی کرد. اما نکتهای که وجود دارد این است که اتوبوس مجبور است مدتی را در مرز سپری کند تا بازرسی بدنی و بارهای مسافران تمام شود. بنابراین نمیتوان دقیقا گفت که مسیر تهران تا ایروان چند ساعت است. اما حدودا ۲۲ ساعت طول میکشد تا اتوبوس به ایروان برسد.
شرکتهای مسافربری از جمله رویال سفر، ایران پیام نو، دیدار سیر گیتی و غیره برای این مسیر سرویسهایی را در نظر گرفتهاند. با توجه به مسافت طولانی میان تهران تا ارمنستان نیز بهترین نوع اتوبوس برای این سفر، اتوبوسهای ویآیپی است. از همین رو، در سفر زمینی به ایروان اتوبوسهای ویآیپی از پایانههای آزادی و آرژانتین شروع به حرکت میکنند و روانه شهر ایروان میشوند.
تنها راهی که مرز ارمنستان را به ایروان وصل میکند جادهی باریکی است که به ایروان منتهی میشود. هنگام عبور از این جاده تماشای مناظر و طبیعت بکر و دست نخوردهی اطراف آن را از دست ندهید. چرا که طبیعت بسیار زیبا و چشمگیر است.
میدان جمهوری، زیباترین میدان واقع در مرکز شهر ایروان است. فوارههای این میدان، رقص آب دارند که تماشای آن بسیار لذتبخش است. میدان جمهوری، نقطه مرکزی شهر ایروان است که از آنجا به راحتی میتوانید به بازدید از سایر قسمتهای شهر بروید. در این میدان، چندین هتل معروف، گالری، موزههای ملی و ساختمانهای اداری قرار دارند. ساختمانهای اطراف این میدان از سنگهای ارمنی به رنگ سرخ ساخته شدهاند و زیبایی خیرهکنندهای دارند.
توصیه میکنیم هنگام تاریکی شب به بازدید از این میدان بروید. چرا که ترکیب حرکات نور و آب جلوهای خاص به این میدان میدهد که دیدنش خالی از لطف نیست.
زیزرناکابرت به احترام یادبود نسلکشی ارامنه در ۱۰۰ سال پیش و بر فراز دره هزاردان در ایروان ساخته شده است. این بنا شامل موزه و آثار هنری مربوط به دوران قتل عام، دیواری بزرگ که نام شهر و ایالتهایی که در آن قتل عام صورت گرفته بر روی آن نوشته شده و باغچهای پر از درختان کاج است که به دست شخصیتهای مهمی که از این بنا بازدید کردهاند، کاشته شده است.
قلعه اربونی در ارتفاع ۱۰۱۷ متری شهر ایروان و در سال ۷۸۲ قبل از میلاد ساخته شده است که در حال حاضر چیز زیادی از آن به جز چند دیواره باقی نمانده است. اما با این حال این دیوارهها هنوز هم شگفتانگیز و با شکوه است. این قلعه تاریخ شهر ایروان را در بر دارد و به همین خاطر یکی از تاریخیترین جاذبههای گردشگری شهر ایروان است. اگر خود را به بالای این قلعه برسانید منظرهای زیبا و چشمنواز از نقطه به نقطه شهر ایروان و کوههای آرارات خواهید دید.
خانه اپرا، نقطه تحول قسمت شمالی شهر است که به وسیله پارکها، کافیشاپها و مراکز خرید محصور شده است. این ساختمان دارای دو تالار بزرگ است: یکی تالار کنسرت آرام خاچاطوریان و دیگری تالار باله و اپرای ملی. این ساختمان در سال ۱۹۳۳ ساخته شده است که در سال ٢٠٠٣ به کلی بازسازی شد.
مرکز تجارت پلازا الیت بلندترین ساختمان موجود در مرکز شهر ایروان میباشد که از بالای آن دید ۳۶۰ درجهای به پایتخت ارمنستان خواهید داشت.
این کلیسا، اولین کلیسای مدرن ارمنستان است که به مناسبت جشن گرفتن هزار و هفتصدمین سال مسیحیت در ارمنستان ساخته و در سال ٢٠٠١ هم وقف شد. در پایین پلههای آن مجسمهای از زوراوار آندرانیک قرار گرفته که فرماندهی ارتشی بود که در ماه می ١٩١٨ توانست ارتش ترکیه را شکست دهد.
همه روزه در اطراف میدان جمهوری اتوبوسهای ایروان – تهران حضور دارند. میتوانید با رساندن خود به اتوبوسها و تهیه بلیط، از همین منطقه اقدام به برگشت نمایید. برای تهیه بلیط برگشت میتوانید قبل از سفر به ایروان نیز بلیط خود را تهیه کنید. ولی بیشتر مسافران زمینی به دلایلی ترجیح میدهند از شهر ایروان بلیط خود را خریداری کنند.
سفر ۷۲۴ لحظاتی خوش و هیجانانگیز را در ایروان برایتان آرزومند است. اگر سوال و ابهامی درباره این سفر ذهن شما را به خود مشغول کرده است که در این مطلب به آن پاسخ داده نشده است، آن را با سفر ۷۲۴ در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود.
اگر قصد آشنایی بیشتر با جاذبههای گردشگری ارمنستان را دارید، میتوانید از ویدئوی زیر برای آشنایی با جاذبههای گردشگری استفاده کنید.
قبل از آغاز سفر زمینی به استانبول بهتر است در مورد مرزهای ایران و ترکیه اطلاعاتی داشته باشید. برای ورود به ترکیه در مرز مشترک ایران و ترکیه از چند نقطه مرزی میتوانید اقدام کنید:
مرز بازرگان در ۲۹۰ کیلومتری تبریز
مرز سرو در ۶۰ کیلومتری ارومیه
مرز رازی در ۷۰ کیلومتری شهر خوی که خط راهآهن ایران – ترکیه از این نقطه میگذرد.
بنابراین شما میتوانید با توجه به شرایط و موقعیت جغرافیایی خود، هر کدام از ۳ مسیر فوق را انتخاب کنید. در صورتی که تمام شرایط لازم برای عبور از مرز را داشته باشید، عبور از آن به آسانی امکانپذیر است. از مواردی که پلیس ترکیه به پرسوجو از آنها میپردازد همراه داشتن بنزین، کارتهای بانکی و از این قبیل موارد است. بهتر است قبل از آغاز سفر از نکات لازم و مربوط به این موارد اطمینان حاصل فرمایید.
با عبور از مرز، برای رسیدن به اولین شهر مرزی (دوغوبایزید) باید حدود ۴۵ کیلومتر رانندگی کنید. پس از آن با توجه به تابلوهای موجود در راه، مسیر استانبول را در پیش بگیرید تا در نهایت به مقصد برسید.
ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است. بنابراین، به دلیل مسافت کمی که بین شهرهای این دو کشور وجود دارد، امکان سفر زمینی با اتوبوس نیز وجود دارد. اتوبوس از شهر تهران و در ساعات ۹ تا ۱۰ صبح به مقصد یکی از مرزهای ترکیه حرکت میکند. اغلب شرکتها و رانندگان اتوبوس، مرز بازرگان را به دو دلیل عمده برای رسیدن به استانبول انتخاب میکنند. دلیل اول اینکه مرز بازرگان نسبت به مرزهای دیگر مسافت کمتری تا استانبول دارد و مدت زمان رسیدن به استانبول را کاهش میدهد. دوم، این مرز در مقایسه با دیگر مرزها از وضعیت جادهای خوبی برخوردار است. جاده منتهی به مرز رازی و سرو از لحاظ حداقل استانداردهای وضعیت جادهای مثل آسفالت جاده برای تردد خودروهای سنگین از جمله اتوبوس مناسب نیست.
باید توجه داشته باشید که مبدا اکثر اتوبوسهای استانبول، تهران است. اما این اتوبوس در طول مسیر در شهر تبریز نیز برای سوار کردن مسافران حاضر در این شهر توقف میکند. البته بهتر است مسافران حاضر در تبریز قبل از خرید بلیط اتوبوس با شرکت مربوطه در تهران تماس گرفته و در مورد ساعتی که اتوبوس استانبول در تبریز توقف میکند، اطلاع پیدا کنند. سپس اقدام به خرید بلیط اتوبوس نمایند. برای اطمینان بیشتر بهتر است مسافرانی که در ترمینال تبریز سوار اتوبوس میشوند ۳۰ دقیقه الی یک ساعت قبل از رسیدن اتوبوس در ترمینال حضور داشته باشند.
البته توجه داشته باشید که در برخی مواقع سرویسهایی هم هستند که مستقیما از شهر تبریز به سمت استانبول حرکت میکنند. اما این سرویسها معمولا در روزهای پرتردد در دسترس هستند. بنابراین اگر قصد سفر به استانبول از تبریز را دارید باید تاریخهای حرکت اتوبوس از تبریز را دائما چک کنید تا اگر بلیط این مسیر در تاریخ مورد نظر شما موجود باشد، آن را خریداری کنید.
پس از تکمیل مسافران و ادامه حرکت، اتوبوس به مرز ایران و ترکیه میرسد و مدتی در آنجا توقف میکند. این مدت زمان به طور تقریبی یک ساعت به طول میانجامد. در این مدت، بررسی بدنی مسافران، اتوبوس و بارها به صورت جداگانه انجام میگیرد. به این شکل که هرکس بعد از رسیدن به مرز، باید تمامی وسایل خود را از اتوبوس خارج کرده و به صورت انفرادی از مرز عبور کند. هر شخص باید مدارک مورد نیاز برای خروج از مرز را به بازرس مرز تحویل دهد. مدارک کنترل شده و پس از بازرسی مسافران و چمدانها اجازه عبور از مرز صادر خواهد شد.
همزمان با بررسی بدنی مسافران، بررسی اتوبوس و بارها نیز انجام میگیرد. در صورت عدم وجود مشکل، اتوبوس از مرز ایران عبور کرده و وارد خاک ترکیه میشود. اما این پایان ماجرا نیست. یک ایستگاه ایست و بازرسی دیگر در مرز ترکیه واقع شده است. بار دیگر بارها و اشخاص بازرسی میشوند و در صورت نداشتن بار اضافی از ایستگاه عبور میکنند. پس از عبور از مرز، تمامی مسافران اتوبوس باید منتظر اتمام کنترل بارها و اتوبوس خود باشند.
اگر مسافری هنگام عبور از مرز دچار مشکل شود و برای رفع این مشکل مجبور باشد زمان بیشتری را در ایستگاه ایست و بازرسی مرزی توقف کند. راننده اتوبوس موظف است تنها مدت کوتاهی منتظر این مسافر باشد. بنابراین اگر این مدت به درازا بکشد و یا در حداکثر مدت زمان مقرر شده برای رسیدن به مقصد اختلالی ایجاد کند، راننده موظف است به مسیر خود ادامه دهد.
پس از طی تمامی این مراحل در نهایت اتوبوس به طور کامل وارد خاک کشور ترکیه میشود. در مسیر تهران تا استانبول، اتوبوس، از شهرها و مناطق بسیار زیادی عبور میکند.
پروسه حرکت اتوبوس از تهران تا استانبول معمولا ۳۶ ساعت به طول میانجامد. اما در ایام تعطیل و شلوغ که پروسه عبور از مرز طولانیتر است این زمان تا ۴۰ ساعت نیز میتواند متغیر باشد. با توجه به تمامی آن چیزی که مطرح شد، بیشک سفر زمینی به استانبول با اتوبوس نیز همانند روشهای دیگر مزایا و معایبی دارد. در ادامه مزایا و معایب این روش را در مقایسه با ماشین شخصی بررسی میکنیم.
مزایای سفر زمینی به استانبول با اتوبوس:
safar724© ۲۰۱۸ All rights reserved
Made with ❤ with Elementor
به اینترنت دسترسی ندارید